Bureau voor training en intervisiebegeleidingDe trainingenwerkwijzede TrainerContactLeuke Linkshuis aan huis raadselsReacties en aanbevelingenFoto's
Reacties en aanbevelingen

Nina Abbing (van Ninaabbingtuinen) heeft in 2011 een training 'creatief denken' gevolgd. Op haar website plaatste zij haar bevindingen.
http://ninaabbingtuinen.nl/home/1-blog/1-creatief-denken

Ron Meijer (boekhoudkundig ontzorger)  is enthousiast Mindmapper. Zijn reactie:
Waarom mindmapping wél werkt!
"Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat mindmappen helpt lastige theorie wel te onthouden. Niet alleen vandaag maar ook morgen.  Bijvoorbeeld voor mijn studie heb en maak ik veel gebruik van mindmappen. Jammer genoeg wordt deze, naar mijn mening, veel betere manier van leren onthouden niet al op de basisschool aangeleerd.  Maar aangezien je nooit te oud bent om te leren, kan ik een cursus bij Lydia van harte aanbevelen."
http://www.adrome.nl

Anke ten Brinke (docent Friese Poort) volgde in 2011 een training 'creatief denken'. Haar reactie: "Ik heb een training creatief denken bij Lydia gevolgd. Ik ben er erg enthousiast over. Ik heb verschillende technieken ingezet bij mijn leerlingen en het werkt echt. De twee cursussen die ik bij Lydia volgde (Creatief denken en Breinleren) smaken naar meer! De informatie die ik heb gekregen en de dingen die ik heb geleerd kan ik goed gebruiken in het mijn lessen communicatieve vaardigheden in het mbo.
Breinleren: verplichte kost voor élke docent

Diana Lourens van Business travel  ( http://www.lourensbusinesstravel.nl/ )
"Misschien herkenbaar? "grote schoonmaak" eind 2011 om 2012 fris te beginnen?
Ik kwam er toen achter dat er in het afgelopen jaar best wel veel was "blijven liggen."
Dat vroeg om een nieuwe aanpak in het nieuwe jaar maar hoe?
Ik had veel ideeën in het hoofd maar het lukt maar niet om deze uit te voeren.
Via de laatste Open Coffee Leeuwarden kwam ik Lydia Kruiper weer tegen.
Ik kende haar nog van een andere bijeenkomst en we hebben het toen over haar vakgebied Denktechniek gehad.
Zo logisch eigenlijk want inderdaad, ik moest mijn denkpatroon veranderen. Maar hoe doe je dat?
Daarom een afspraak gemaakt met Lydia.
Tijdens een training van 2 uur heeft Lydia mij geleerd hoe ik mijn hoofd leeg kan maken door alles overzichtelijk op papier te zetten, mindmappen heet dat.
Vandaar uit ga je aan de slag en geef je rust in je hoofd en rust op je werkplek.
Ik merkte meteen al het resultaat en had ook meer zin om de "stapels" in de kast en op het bureau aan te pakken.
Zelf discipline blijft hierin natuurlijk belangrijk maar ik weet dat, mocht het weer "mis" gaan ik Lydia als vangnet heb.
De training die Lydia geeft is prettig door haar rustige manier van coachen. Ze neemt het niet over maar geeft richtlijnen die bij jou passen.
Met andere woorden, zeker een aanrader! "

Petroeska Siccama-de Rooij, bouwkundige creatieve- en visuele vormgever:
Als bouwkundige ondersteun ik opdrachtgevers bij het realiseren van hun bouwkundige droom. Door middel van brainstormen probeer ik op een creatieve manier de wensen van de klant boven tafel te krijgen. Tijdens het hele bouwproces wordt door middel van mindmaps, geavanceerde 3D-computerprogramma’s of maquettes het proces inzichtelijk gemaakt zodat de opdrachtgever zich na de (ver)bouw echt thuis voelt in zijn of haar nieuwe huis, nieuwe werkplek of nieuwe gebouw.
Onlangs heb ik een workshop ‘creatief denken’ van Lydia gevolgd via de Open Coffee Leeuwarden. Het was verhelderend om tools te ontvangen om mijn creativiteit te vangen in een beeld. Dit heeft geresulteerd in mijn mindmap ‘Het creatief proces’. Hiermee kan ik aan mijn opdrachtgevers uitleggen hoe creativiteit werkt en hoe het creatieve proces wordt vormgegeven.Lydia heeft een zeer betrouwbare uitstraling. Je merkt dat ze hart heeft voor alles wat met ‘hersenactiviteiten’ te maken heeft. Dit laat zich vertalen door een grote interesse voor mensen. Haar passie is zeer aanstekelijk en haar visie op mensen inspirerend.

Ineke M. Verdoner: http://www.heartincompany.nl 
Het heeft geholpen dat Lydia mij mijn eigen begin liet maken van de MindMap. Want deze manier past me wel, maar ik had een 'valse start' gehad en dacht daardoor dat er allerlei 'regels' waren. Dat dat dus niet zo is, maar dat ik De Vraag wel glashelder moet hebben, heeft Lydia me bijgebracht en dat heeft me op het goede been gezet. Nu kan ik er mee aan de slag en het werk!

 Annewiep Bloem: "Sa kin it ek"   http://www.annewiep.nl
 
Lydia heeft mij geholpen om een proces, waarvan ik de ingrediënten in woorden op papier had staan, om te vormen tot een krachtig beeld. Lydia maakte daarbij van te voren duidelijk wat ze voor me kon betekenen. Dat sloot aan bij wat ik ervan verwachtte. Prettig om dat aan het begin duidelijk te hebben. Vervolgens stelde  Lydia de goede vragen om mij verder te brengen in het denkproces. Eigenlijk zaten we meteen op het goede spoor. Lydia heeft nog andere mogelijkheden en vormen naar voren gebracht. We waren het er echter samen over eens dat we die minder passend vonden.
Ik vond de samenwerking erg prettig. Lydia is open en enthousiast. En dat werkt aanstekelijk! Bovendien was het resultaat boven verwachting. Een aanrader voor iedereen die een saaie notitie wil vervatten in een krachtig beeld!
Daarnaast Lydia is een enthousiaste en creatieve trainer. Ze biedt alle ruimte om de kennis die ze doorgeeft toe te passen op een manier die bij jou past. Ze denkt daar ook graag in mee."

Mieke Bouwens Oostvogel:  "Opleidingsbureau Mieke Bouwens"  http://www.miekebouwens.nl
"Ik heb Lydia Kruiper leren kennen als een ondernemend, vriendelijk mens.
Zij is een professioneel trainer met mooie competenties.
Lydia Kruiper is in mijn ogen coöperatief en heeft veel vakkennis en trainersvaardigheden. Zij heeft tijdens ons symposium 'De lava van het leren' op bijzonder prettige wijze een workshop verzorgd over Breinvriendelijk trainen. De gasten die wij uitgenodigd hadden waren na afloop enthousiast en tevreden.
Ik wil haar dan ook graag van harte aanbevelen aan iedereen die een gasttrainer zoekt op het gebied van breinvriendelijke training. 

Bernadette Kolthof: "kindercoaching en loopbaancoach van Kolthof coaching"
"Tijdens de training 'Breinvriendelijk Leren' heb ik Lydia ervaren als een professionele trainer. Ze heeft een gedegen kennis en ervaring op het gebied van 'het brein' en weet tijdens de training theorie en praktijkvoorbeelden goed met elkaar te combineren." 
Bureau voor training en intervisiebegeleidingDe trainingenwerkwijzede TrainerContactLeuke Linkshuis aan huis raadselsReacties en aanbevelingenFoto's